DIMNA ZAVJESA Bosanski špijuni otkrili da su hrvatski političari bez tajni

Na tajne sastanke u ćevabdžinici Somun na BAŠČARŠIJI U SARAJEVU dolaze ne samo agenti MI6, nego i agenti američke agencije NSA, agentice francuske agencije DGSE, Nijemci iz BND-a i ruski agenti iz GRU-a. Jedući ćevapčiće s kajmakom u somunu, bosanski kolege velikodušno su kolegama iz britanske tajne službe MI6 otkrili tajnu: da u razgovorima hrvatskih političara nema enigmi, a kamoli nekakvih jebenih šifri. Da to što Englezi snime, a analitičari u Londonu analiziraju, nisu nikakve šifre nego njihov prirodni govor

Špijunaža nije zajebancija, dragi Rukavina”, rekla je trafikantica Europa pazikući Rukavini neposredno prije završetka Drugog svjetskog rata. Europa je u Ritz baru u kojem je u fušu prodavala cigarete, doznala od jednog klijenta da je Rukavinina žena, koja je u partizanima, bila dvostruki špijun. Engleski i ruski špijun. Kada je otkrivena, pobjegla je u šumu.

“Zašto mi to govorite, jebe se meni za špijunažu, imam previše posla s ovom kućom koja bi se raspala da nema mene. Danas je opet pukla cijev na trećem katu…”

“Vama se jebe, ali ne vašoj ženi”….

Kupite digitalno izdanje Nacionala i pročitajte više, a platite manje

Komentiraj

Source:Željko Senečić