ZVONIMIR MRŠIĆ “Neću se kandidirati za predsjednika SDP-a”

Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Nakon što je u ponedjeljak predsjednik SDP-a Zoran Milanović objavio kako se više neće kandidirati za predsjednika stranke, u medijima su se pojavila nagađanja tko bi mogao biti njegov nasljednik. Kandidaturu su jučer potvrdili Ranko Ostojić i Tonino Picula, a kao nasljednika Milanovića spominjao se i predsjednik Uprave Podravke Zvonimir Mršić.

Ipak, on je danas na Facebooku objavio kako se neće kandidirati, već će se posvetiti Podravci. “Od kada me je u veljači 2012. godine Nadzorni odbor Podravke imenovao predsjednikom Uprave kompanije, nakon 10 godina u politici, nastavio sam se baviti gospodarstvom iz kojeg sam i ušao u politiku. U potpunosti sam fokusiran na ostvarivanje ambicioznih ciljeva Podravke, jedine hrvatske kompanije s uredima u 24 zemlje diljem svijeta i prisutnošću brendova i proizvoda na 68 internacionalnih tržišta.

Želim i dalje zajedno sa svojim timom nastaviti raditi na transformaciji Podravke u najveću multinacionalnu kompaniju sa sjedištem u Hrvatskoj i tome sam u potpunosti posvećen.

Nemam namjeru kandidirati se na unutarstranačkim izborima Socijaldemokratske partije za novog predsjednika stranke. Moja namjera je dalje uspješno razvijati Podravku. Nakon akvizicije slovenskog Žita godišnji prihod Podravke doseže 4,5 milijardi kuna, a kompanija nakon provedenog restrukturiranja u mojem mandatu na čelu Uprave ima potencijal narasti barem dvostruko kroz organski rast i nove akvizicije te nakon više od dva desetljeća lutanja preuzeti ulogu koja joj pripada, a to je uloga konsolidatora prehrambene industrije u Hrvatskoj i Europi.

Posljednjih gotovo pet godina Podravka se uspješno razvija, između ostalog i zato što su iz upravljanja kompanijom otklonjeni svi politički pritisci i ona ima profesionalni menadžment orijentiran postizanju tržišnih uspjeha. Tako vođena Podravka neovisna je od bilo koje političke vlasti. Kao što sam nekoliko puta isticao, prehrambena industrija je strateška industrija za Republiku Hrvatsku i Država treba surađivati s najvećim proizvođačima kako bi se poticao daljnji razvoj i konkurentnost poljoprivrede te povećanje proizvodnje voća i povrća”, napisao je Mršić na Facebooku.

Komentiraj