Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić komentirao je u srijedu presudu Ratku Mladiću, kojeg je ICTY proglasio krivim i osudio na doživotni zatvor. Zvizdić, kako prenosi Klix, kaže kako je današnja presuda još jedna potvrda da se ratni zločin nikada i nikome ne može isplatiti, ma koliko se zločinci skrivali i bježali od odgovornosti.

Naglasio je i kako danas izrečena kazna neće vratiti na tisuće života nedužnih civila, niti njihovim obiteljima donijeti mir, ali dodaje kako je važnost te presude dalekosežna za budućnost cijele regije.

“Ratna povijest bivše Jugoslavije pisat će se na temelju dokaza i činjenica koje su nedvosmisleno utvrđene u haškim sudnicama, a sve ostalo su dnevnopolitičke reakcije s ciljem da se povijesni značaj današnjeg događaja umanji ili relativizira”, rekao je Zvizdić. Dodao je da je Mladić u ratu zapovjedao vojnim jedinicama koje su počinile neke od najgorih zločina u novijoj povijesti. “Njegova odgovornost je utvrđena i on će ostati upamćen samo po svojim zlodjelima”, poručio je Zvizdić.

Izrazio je i nadu da će današnju presudu pročitati i svi oni koji još uvijek prizivaju nove podjele i sukobe.

Komentiraj