Zviždačica s kojom je ekluzivno razgovarao Nacional pozvana u USKOK: “Nije me strah, razgovarali smo o nepravilnostima u Državnim nekretninama”

Maja Đerek, zviždačica iz Državnih nekretnina, pozvana je u USKOK na temelju opsežne kaznene prijave koju je podnijela prije mjesec dana, a u kojoj je opisala detalje oko zlouporabe položaja i ovlasti i pogodoavanja na štetu tvrtke protiv direktorice Renate Sabo i drugih osoba. U svojem je iskazu prozvala i dodjeljivanje stanova ministru Mariu Banožiću i predstojniku premijerova ureda Zvonimiru Frki Petešiću.

Podsjetimo kako je upravo Maja Đerek Nacionalu ekluzivno otkrila zašto vjeruje da je za spornu obnovu ‘odozgo’ urgirao Krunoslav Katičić, kako Frka-Petešić nije uredno plaćao naknadu za korištenje tog stana, kako je ministar Banožić sam sebi izabrao stan, kako su se opraštali dugovi partijskim prijateljima predvođenim Jozom Brkićem i ispričala punu istinu o strašnim zloupotrebama u tvrtki Državne nekretnine.

“Davala sam izjave o svemu onome što sam navela u kaznenoj prijavi na 37 strana i 45 priloga”, objasnila je u Dnevniku Nove TV.

”Na tapeti su bile nepravilnosti u Državnim nekretninama i o tome kako se postupalo i pogodovalo određenim zakupnicima i određenim drugim subjektima koji su stavljani u povoljniji položa od nekih drugih”, kazala je.

Nisu uspjeli sve odraditi jer je, kako tvrdi, njezinih dokaza jako puno i u ponedjeljak nastavljaju. Ministri Banožić i Horvat imali su komentare na njezine istupe. “Ne bih rekla da su oni iznijeli ništa da pobiju moje tvrdnje”, kazala je.

”Pozivam ministra Horvata na jednu kavu pa da ja njemu sa svojim dokazima dokažem da to nije točno”, dodala je. Čvrsto vjeruje u svoje dokaze, istaknula je.

Poručuje da nema straha.

“Zato što za sve imam dokaze, a neke od mojih navoda su priznali relevantni sudionici svega toga. Nije me strah”, zaključila je, a čvrsto vjeruje da USKOK neće odbiti njezinu kaznenu prijavu zbog svih prikupljenih dokaza.

EKSKLUZIVNO: ‘Za obnovu stana Frka-Petešića sve naloge izravno je davala Renata Sabo. Sve se odvilo enormno brzo, nije to bila normalna procedura’

Komentiraj