Zvijezda serije “Damin gambit” plačući mislila da joj nitko neće dati ulogu

Nakon senzacionalnog uspjeha serije „Damin gambit“ u kojoj glumi glavnu ulogu, 25-godišnja Anya Taylor-Joy postala je jedna od najtraženijih glumica te ćemo je uskoro gledati u tri filma a to su „Last Nigt in Soho“, „The Northman“ te u novom filmu redatelja Davida O. Russella koji još nema naziv.  Zanimljivo, film „The Northman“ režira Robert Eggers, redatelj koji je mladoj glumici prije šest godina dao prvu, ujedno i glavnu, ulogu u svom filmu „Vještica“. U intervjuu za portal The Hollywood Reporter Anya Taylor-Joy otkrila je da se, nakon što je odgledala film „Vještica“, osjećala uništeno te je mislila da joj nitko nikada više neće dati filmsku ulogu.

„Rob Eggers prikazao nam je film dva sata prije no što je publika trebala vidjeti film. Bila sam uništena. Mislila sam da nikada više neću raditi, i danas me prolaze trnci kada se toga sjetim. Osjećaj je bio grozan, mislila sam ‘Razočarala sam ljude koje volim najviše na svijetu, nisam to dobro odradila’. Ja sam verbalna osoba, volim razgovarati. Nisam govorila, samo sam plakala. Nisam mogla podnijeti svoje lice na velikom platnu“, ispričala je Anya Taylor-Joy koja će u filmu „The Northman“ glumiti sa Kate Dickie, istom glumicom s kojom je glumila u filmu „Vještica“.

Sada se osjeća drugačije, kaže da je ponosna na film „The Northman“ koji je snimala u Belfastu, u Sjevernoj Irskoj. U vrijeme snimanja tog filma počela se porikazivati serija „Damin Gambit“ na streaming platformi Netflix. „Bila sam izolirana, sama u apartmanu u kojem sam imala samo mobitel, a mobitel mi je davao informacije na temelju kojih nisam mogla procijeniti što se događa“, prisjetila se Anya Taylor-Joy  i objasnila kako se sve promijenilo kada je na snimanje došla Kate Dickie. „Odjednom su svakodnevno počele dolaziti informacije a ja sam joj rekla ‘Mislim da je dobro. Mislim da se ljudima sviđa serija’“.

U filmu „The Northman“, koji će se početi prikazivati slijedeće godine, pored Anye Taylor-Joy, glume Björk, Nicole Kidman, Alexander Skarsgård, Willem Dafoe i Ethan Hawke.

Komentiraj