Zvijezda od domaćih maslinara otkupljuje ekstra djevičansko maslinovo ulje

Zvijezda

Najveća hrvatska tvornica ulja, Zvijezda i ove godine otkupljuje ekstra djevičansko maslinovo ulje od maslinara koji su u sustavu registriranih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava (OPG).

Na red će doći i otkup maslina koji se odvija na više punktova u Dalmaciji, a masline se uglavnom beru ručno uz upotrebu različitih pomagala kao što češljevi i mali strojevi. Masline u uljaru pristižu u roku od 24 sata.

Prerada maslina u ulje odvija se u pet faza – pranje plodova i uklanjanje nečistoća, mljevenje, miješanje, izdvajanje ulja iz maslinovog tijesta i na koncu slijedi odvajanje ulja od biljne (vegetabilne) vode.

“Zvijezda od domaćih maslinara otkupljuje isključivo ekstra djevičansko maslinovo ulje koje mora zadovoljiti sve fizikalno–kemijske i senzorske pokazatelje kakvoće. Ekstra djevičansko maslinovo ulje OL Maslina nastalo je isključivo od svježe ubranih i zdravih plodova masline sorti oblica, levantinka, leccino i pendolino koji su brani u ranijoj fazi zriodbe. Plodovi su isti dan i brani i prerađeni, što potrošačima potvrđuje da biraju kvalitetno ekstra djevičansko maslinovo ulje”, rekla je Zorica Jurišić, stručnjakinja za maslinova ulja iz Zvijezde s 20-godišnjim iskustvom.

Kvaliteta se prepoznaje u okusima gorčine i pikantnosti koji su u simbiotičkom odnosu s mirisom zelenog, djelomično dozrelog ploda masline.

O kvaliteti Zvijezdina ekstra djevičanskog maslinovog ulja govori i prestižna nagrada Povenjak 2017. za najbolje ulje.

[fbcomments width="100%" count="off" num="9" countmsg=""]