Zvijezda ‘Ludih sedamdesetih’ Danny Masterson optužena za silovanje tri žene

Američki glumac i scijentolog Danny Masterson optužen je za silovanje tri žene u svojoj kući u u Hollywood Hillsu, objavili su u srijedu tužitelji Los Angelesa.

Zvijezda serija Lude sedamdesete i Ranč optužen je za silovanje žena, koje su tada bile u 20-ima, “prisilno ili zbog straha (žena)”, u odvojenim  slučajevima između 2001. i 2003.

Četrdesetčetverogodišnji Masterson dobit će najmanje 45 godina zatvora, a najviše doživotnu kaznu, ako bude osuđen po svim točkama optužnice.

Mastersonov odvjetnik je, u odgovoru AFP-u, odbacio optužbe.

“Gospodin Masterson je nevin i uvjereni smo da će biti oslobođen kada na vidjelo izađu svi dokazi i kada će svjedoci imati priliku dati iskaz”, napisao je Tom Mesereau.

Tužitelji su odustali od dvije optužnice za silovanje zbog nedostatka dokaza i zastare, objavio je ured tužitelja okruga Los Angeles.

Masterson je postao poznat po ulozi Stevena Hydea u ‘Ludim sedamdesetima’, koje su počele s emitiranjem 1998., a u kojima su istaknute uloge imali Mila Kunis i Ashton Kutcher.

Ponovno je s Kutcherom glumio u Netflixovoj seriji Ranč, ali mu je otkazana suradnja 2017., nakon što je policija Los Angelesa potvrdila da ga istražuju.

Tada je Masterson tvrdio da je optužbe orkestrirao producent protuscijentološke serije.

Četiri su žene prošle godine podigle tužbu protiv Mastersona i Scijentološke ‘Crkve’ zbog praćenja i zlostavljanja, nakon što su prijavile slučajeve policiji.

“Očigledno, gospodin Masterson i njegova žena su u potpunosti šokirani, uzimajući u obzir da ti, gotovo 20 godina stari navodi, odjednom rezultiraju optužnicom, ali oni i njjihova obitelj utješeni su jer znaju da će naposljetku istina izaći na vidjelo”, napisao je Mastersonov odvjetnik u srijedu.

“Ljudi koji znaju gospodina Mastersona znaju njegov karakter te da su optužbe neistinite”, dodao je.

Suđenje počinje u rujnu.

Komentiraj