Zvijezda “Igre prijestolja” priznao – zbog serije imao mentalnih problema

Dvije godine nakon što je završila serija „Igra prijestolja“, glumac Kit Harrington osvrnuo se na vrijeme kada je snimao ovu seriju. Gostujući u radijskoj emisiji The Jess Cagle Show posebno se osvrnuo na to kako je serija utjecala na njegovo mentalno zdravlje.

„Iskreno rečeno, tijekom snimanja i po završetku serije ‘Igre prijestolja’ imao sam nekih mentalnih problema. Mislim da je to povezano s prirodom serije, onim što sam godinama radio“, rekao je Harrington dodajući kako se po završetku snimanja odlučio godinu dana odmarati. „Želio sam se posvetiti samom sebi i drago mi je da sam to odlučio“.

Harrington je rekao kako se njegov pogled na seriju mijenjao s vremenom. Kaže kako je s vremenom prestao bježati od serije te je postao ponosan na nju. Jedan od razloga za to je činjenica da je serija imala „snažan kulturološki utjecaj“ a drugi je taj što je na snimanju upoznao glumicu Rose Leslie s kojom se vjenčao 2018. godine te dobio dijete. „Moje dijete direktan je rezultat serije ‘Igra prijestolja’. Još uvijek imam puno prijatelja koje sam upoznao na snimanju“.

Harrington je u seriji glumio Jona Snowa i ovo je prvi puta da je javno progovorio o mentalnim problemima. O tome se do sada samo špekuliralo  u vrijeme kada se 2019. godine pisalo kako je Harrington otišao na rehabilitaciju.

Komentiraj