Zvijezda ‘Bridgertona’ proglašen najljepšim muškarcem na svijetu

Britanski glumac Rege-Jean Page, koji je stekao planetarnu slavu ulogom Simona Basseta u prvoj sezoni popularne Netflixove serije “Bridgerton”, proglašen je za najljepšim muškarcem na svijetu.

Estetski kirurg Julian De Silva objavio je rezultate prema “zlatnom omjeru” – Page je bio evidentni pobjednik, a njegovo lice je imalo 93,65 posto preciznosti u odnosu na zlatni omjer. Na drugom mjestu je Chris Hemsworth sa 93,53 posto, dok je Michael B. Jordan treći sa 93,46 posto.

“Rege je pobijedio zbog svog klasično lijepog lica i prelijepih smeđih očiju. Lako je imao najviši rezultat za razmak između očiju, a položaj njegovih očiju također je bio visok. Njegove savršeno oblikovane usne su također imale visoke ocjene i jedina ocjena koja je bila nešto niža bila je širina i dužina nosa”, pojasnio je kirurg.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by UK Facial Plastic Surgeon (@drjuliandesilva)

Rezultat je zasnovan na kompjuteriziranom mapiranju mjerenja fizičkog savršenstva zasnovanog na zlatnom omjeru, a njime se određuje fizička savršenost neke osobe. Što je lice bliže proporciji 1:1,618, to je osoba savršenija.

“Ove potpuno nove tehnike kompjuterskog mapiranja omogućavaju nam da riješimo neke od misterija o tome šta je to što nekoga čini fizički lijepim, a tehnologija je korisna pri planiranju operacija pacijenata”, dodao je De Silva.

Na četvrtom mjestu nalazi se Harry Styles, a slijede ga engleski nogometaš Jude Bellingham, Robert Pattinson, Chris Evans, George Clooney, Henry Golding i Dwayne Johnson.

[fbcomments width="100%" count="off" num="9" countmsg=""]