Župski karnevo 36. put stigao na Stradun

HINA/ Nikša MILETIÆ /ds

Tradicionalni ”Župski karnevo” stigao je u nedjelju u popodnevnim satima 36. put na dubrovački Stradun.

Maškarane grupe iz Cavtata, Konavala i Župe, te grupe iz Stona, Biograda na Moru, Vira, Nove Gradiške, Brista, sa otoka Brača, iz Primoštena, Ptuja, Širokog Brijega prvo su obišle Cavtat, potom Župu dubrovačku, nakon čega su od 15,30 sati pohodili Stradun.

Kako su već ranije istaknuli organizatori, ”vremena se mijenjaju, pa tako i stari dobri ”Župski karnevo”. ”Ove godine u sklopu Župskog karnevala došle su nam najbolje grupne maske iz karnevaskih gradova iz cijele nam Lijepe naše. Za razliku od prethodnih godina imamo puno više scenskih nastupa grupa, a ostavštinu karnevala poslali smo svim portalima da je svakodnevno i cjelogodišnje objavljuju”, poručili su organizatori. Ove je godine naime izostao je tzv. Testament u kojem su maškare ranijih godina iznosile satirične poruke o javnim osobama i događajima, od šire okolice Dubrovnika do Zagreba i drugih krajeva svijeta.

”I ove godine kao i lani predstavila se grupa Zumba seniori koji su štićenici Doma za starije i nemoćne iz Dubrovnika, a u karnevalskoj povorci bile su i neke plesne skupine iz Dubrovnika”, napomenuli su iz Župskog karnevala te dodali kako su zbog nepristranosti ove godine angažirali voditelja iz prijateljske zemlje Japana.

”Voditelj Sumo-san porijeklom je iz Župe dubrovačke, sigurni smo da je njegova majka Kate Mala rođena je u Mandaljeni”, zaključili su iz Župskog karnevala.

Komentiraj