Županijski sud u Rijeci odbio zahtjev Anasa Sharbinija za pokretanje istrage protiv direktora Rijeke i samog kluba

Prema saznanjima Večernjeg lista, Županijski sud u Rijeci odbio je zahtjev Anasa Sharbinija za pokretanje istrage zbog prijevare, koji je nekadašnji igrač Rijeke pokrenuo u kaznenoj prijavi protiv Srećka Juričića, Deana Šćulca i HNK Rijeke.

33-godišnji Sharbini osumnjičio je da su se Juričić (još uvijek aktualni sportsk direktor ‘Bijelih’) i Šćulac (akutalni član uprave) sastajali s njim tijekom 2016. godine kako bi postigli dogovor o raskidu ugovora koji je nogometaš s klubom sklopio 7. kolovoza 2015. Dogovor o raskidu ugovora tada nije postignut, a Sharbini je u prijavi naveo da mu je dvojac ponudio aneks ugovora prema kojemu mu je HNK Rijeka najkasnije do 15. ožujka 2018. trebala isplatiti 1,8 milijuna kuna. Sharbini je na to pristao, a Juričić je aneks ugovora potpisao i na njega stavio pečat HNK Rijeka, iako je, tvrdio je u prijavi Sharbini, znao da aneks ugovora neće potpisati Šćulac niti će se aneks ugovora registrirati u Hrvatskom nogometnom savezu (HNS). Sharbini smatra da su ga i oni i HNK Rijeka takvim ponašanjem prevarili, što je, kako tvrdi, doznao kada je dostavio račune na naplatu, a klub mu ih je vratio uz obrazloženje da njegovo potraživanje nije osnovano.

Sharbinijevim slučajem bavio se i Arbitražni sud Hrvatskog nogometnog saveza koji je također u listopadu 2019. godine odbio tužbeni zahtijev za isplatom od 1,8 milijuna kuna.

Stav svih nadležnih institucija je da ugovor ili aneks ugovora koji potpišu igrač i sportski direktor, iako ovjereni pečatom kluba, nemaju pravnu snagu dok ga ne potpiše i ovlašteni član uprave kluba. Odnosno, uprava se ne mora složiti s dogovorom igrača i sportskog direktora, a dok ugovor ne supotpiše i član uprave te dok se on ne registrira u HNS-u, nije pravovaljan.

Juričić je na sudu iskazivao da je Sharbiniju morala biti poznata procedura potpisivanja ugovora jer je poznata svim igračima pa je, kako tvrdi, Sharbini morao znati da aneks ugovora nije valjan jer mu nije vraćen potpisan. Uz to, Juričić je naveo i da je osobno smatrao da je zaključeni aneks ugovora ne bi bio dobar za klub te ga u konačnici nije ni predao upravi kluba na potpisivanje. Šćulac je tvrdio da nije nazočio pregovoru oko aneksa Sharbinijeva ugovora niti je bio nazočan kada ga je Juričić parafirao.

Županijski sud u Rijeci tako je utvrdio da na spornom aneksu nema potpisa nijedne osobe koja je ovlaštena za zastupanje HNK Rijeka, a nema ni potpisa ovlaštenih predstavnika Županijskog nogometnog saveza, kao ni potvrde da je ugovor verificirao odbor za registraciju klubova i igrača HNS-a pa su zaključili da nije riječ o prijevari jer je Sharbini morao znati kakva je proceudra, zaključuje Ivana Jakelić za Večernji list.

 

 

Komentiraj