Župan Žinić: “Nered na terenu stvaraju kontejneri koji stižu po privatnim linijama”

Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić za N1 Televiziju komentirao je situaciju na terenu u toj županiji nakon jakog potresa te što se radi kako bi se pomoglo ljudima, a dotaknuo se i poslijeratne obnove kuća. Istaknuo je da sve službe djeluju od prve sekunde.

“Od pojedinosti vi ne vidite sustav, kako je i Plenković rekao. Situacija je potpuno pod kontrolom, a županijski stožer djeluje od drugog dana”, poručio je.

Kontejnera još uvijek nedostaje, a župan poručuje kako je za svaki potrebno i vrijeme i radovi.

“Trebat će 1500 kontejnera da ih razmjestimo po županiji, za što će nam trebati mjesec dana”, procjenjuje župan Žinić i dodaje kako imaju i alternativne smještaje.

Navodi potom da Stožer kontejnere organizirano razmješta i dodjeljuje, ali teško je pratiti koliko ih točno ima.

“Nered na terenu stvaraju dolasci kontejnera po privatnim linijama i oni nisu evidentirani u službenim brojkama”, rekao je Žinić.

Obnova obiteljskih kuća počet će na proljeće, najavio je.

“Zakon o obnovi grada Zagreba moći će se koristiti za ovo područje malim doradama. Već na prvoj sjednici Vlade rečeno je da će se uključiti projektantski sektor. Bitno je da do proljeća stvorimo uvjete za početak gradnje.”

Vezano za spornu obnovu kuća nakon Domovinskog rata, nitko ga, kaže, nije kontaktirao.

“Organizirana obnova oštećenih kuća je program koji je imao jasnu regulativu. Ne možemo ga objasniti u nekoliko minuta, 156 tisuća kuća obnovljeno je poslije rata. Dopuštamo i mogućnost da ima nepravilnosti. Ako je bilo koja kuća napravljena mimo propisa, slažem se da akteri odgovaraju”, poručio je Žinić za N1 Televiziju.

Komentiraj