Župan Žinić (HDZ) prešao na suprotni trak i izazvao sudar

'Sisak policija na kojem uglu'/Facebook

Fotografija objavljena u Facebook grupi ‘Sisak policija na kojem uglu’ otkrila je prometnu nesreću koju je sisačko-moslavački župan Ivo Žinić (HDZ) skrivio u četvrtak ujutro u Brestu, na lokalnoj cesti između Siska i Petrinje, piše Večernji list.

– 59-godišnji muškarac je u četvrtak, 2. svibnja 2019. u prijepodnevnim satima, u 9.40 sati upravljao osobnim automobilom sisačkih registracija te se u mjestu Brest ulaskom u zavoj nije kretao sredinom obilježene prometne trake, već je prešao na prometnu traku namijenjenu za kretanje vozila iz suprotnog smjera, na kojoj je prednjim lijevim dijelom svog auta udario u prednji lijevi dio osobnog automobila zagrebačkih registracija kojim je iz suprotnog smjera upravljala 58-godišnja vozačica – rekli su u policiji.
Župan je tijekom nesreće vozio službenu Škodu Županije, a policija je štetu procijenila na oko 10.000 kuna. U nesreći nijedan sudionik nije bio alkoholiziran, a župan je „zbog počinjenog prekršaja iz čl. 46. st.1., uz primjenu čl. 293. st.1. Zakona o sigurnosti prometa na cestama“ na mjestu platio kaznu. U Sisačko-moslavačkoj županiji su potvrdili kako je u župan sudjelovao u nesreći, istaknuvši kako je štetu snosilo osiguravajuće društvo.

Komentiraj