Župan Goran Pauk odustao od kandidature na listi HDZ-a u IX. izbornoj jedinici

Dusko Jaramaz/PIXSELL

Šibensko-kninski župan Goran Pauk odustao je od kandidature za mjesto na HDZ-ovoj listi u IX. izbornoj jedinici i o tomu izvijestio predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića, koji je prihvatio njegovo obrazloženje i razloge odustanka od kandidature, priopćio je župan.

Naveo je kako se usredotočio na Šibensko-kninsku županiju i dužnost župana koju obnaša u drugom mandatu kao izravno izabrana osoba na izborima. Smatra da su mu time građani dali povjerenje koje ne smije iznevjeriti, čak ni prihvaćanjem tako časne dužnosti kao što je saborski zastupnik.

Tako se, naglašava župan, ponašao i u dva prethodna saborska saziva, kad je mjesto izabranoga saborskog zastupnika podredio probitcima Županije i nastavio mandat župana. Pauk ne krije ambiciju da se na sljedećim mjesnim izborima kandidira i natječe za mjesto župana, zbog čega smatra da ne treba zauzimati mjesto na listi i treći put u Sabor slati zamjenu, već da treba otvoriti prostor i ostaviti mjesto za druge kandidate s područja županije.

Podsjeća također da je on aktualni predsjednik Hrvatske zajednice županija pred kojom je i dalje velika zadaća dokazivanja opravdanosti ovakvog županijskog ustroja RH i provedba reforma u korist mjesne i područne samouprave.

O svojim je namjerama, kako navodi, izvijestio predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića, koji je uvažio i prihvatio Paukove razloge.

Komentiraj