Facebook/Mark Zuckerberg

Zuckerberg svjedoči pred američkim Kongresom

Mark Zuckerberg, šef Facebooka, svjedoči pred američkim Kongresom. Zuckerberg je pozvao svjedočiti kako bi pružio uvid u detalje oko afere s tvrtkom Cambridge Analytica i krađom podataka korisnika Facebook-a.

“Sad je jasno da nismo napravili dovoljno kako bismo spriječili štetu. Nastale su lažne vijesti, utjecaj drugih zemalja na izbore, govor mržnje. Napravili smo veliki propust. To je bio moj propust. Ispričavam se. Ja sam osnovao Facebook, ja ga vodim i ja sam odgovoran za sve što se događa”, poručio je u uvodu Zuckerberg.
Nakon isprike za propuste, dionice Facebooka skočile su za pet posto.

 

Šefu Facebook-a prvi se obratio senator savezne države Iowa, Chuck Grassley, a zatim i senator Južne Dakote John Thune i senatorica Kalifornije Dianne Feinstein.

 Senatori Zuckerbergu postavljaju jednostavna pitanja o funkcionalnosti Facebooka. Roger Wicker, senator Mississippija pitao je Zuckerberga je li istina da Facebook prati korisnike čak i nakon što odjave, što je šef Facebooka pokušao demantirati, ali je ipak priznao da Facebook prati kolačiće, datoteke koje preglednik pohranjuje prilikom posjetama određenim internetskim stranicama.
“Moj je prioritet uvijek bio društvena misija povezivanja ljudi, izgradnje zajednice i približavanja svijeta”, kazao je Zuckerberg, dodajući kako oglašivači i razvojni programeri nikad neće imati prednost ispred njegove misije.

Komentiraj