Zubna pasta s aktivnim ugljenom ima dobra svojstva izbjeljivanja

Screenshot YouTube

Medicinski aktivni ugljen se koristi u brojnim preparatima i za mnoge namjene, prije nekoliko godina aktivni ugljen je zauzeo važno mjesto u industriji ljepote, prenosi  yahoo.com.

Poznat kao sredstvo za probavne smetnje, sve više se ističe njegov detoksikacijski učinak i vrlo dobra svojstva čišćenja. Šamponi, maske, vodice i toneri za pranje lica su sve popularniji, a na tržištima su se pojavile i paste za zube.

Pomalo neočekivano, brojni  zubni tehničari i zubara otkrivaju da pasta s aktivnim ugljenom vrlo dobro čisti mrlje na zubima. No, kažu, ugljen čisti samo određene vrste mrlji i nije pogodan za teže slučajeve i ne preporučuje se kao zamjena za odgovarajući medicinski ili tretman ljepote.

Ističe se kako ne bi trebali pretjeravati s mehaničkim postupcima, tj. trljanjem četkicom. Aktivni ugljen nježno i sigurnu umanjuje i otklanja mrlje od kave, čaja, vina i zubni plak. Zubni tehničari i zubari naglašavaju da je dovoljno samo povremeno, dva do tri put tjedno oprati zube pastom s aktivnim ugljenom. 

Komentiraj