EPA/JuanJo Martin

ZUBIZARRETTA “Suarez nije bio Barcelonin prvi izbor, i on to zna”

Bivši spoerski direktor Barcelone Andoni Zubizarretta otkrio je kako Luis Suarez nije bio prvi izbor Barcelone. Katalonski je klub prvotno u svoje redove želio dovesti zvijezdu Manchester Cityja Sergia Aguera.

Suarez je u Barcelonu došao u srpnju 2014. godine iz Liverpoola, ali Aguero je bio prvo ime na ‘shopping listi’ Katalonaca. Manchester City njihovu je ponudu odbio. “Imali smo nekoliko opcija. Prva opcija nije bio Suarez. On to zna. Na zimu smo željeli dovesti Aguera, ali posao nije realiziran”, rekao je Zubizarretta za Marcu.

Nakon što je Barceloninu ponudu City odbio, Katalonci nisu imali sumnje – Luis Suarez bio je njihova ‘meta’. Suarezov prelazak u Barcelonu bio je dodatno otežan zbog njegove četveromjesečne suspenzije koju je od FIFA-e dobio zbog incidenta u kojem je na Svjetskom prvenstvu u Brazilu ugrizao braniča talijanske reprezentacije Giorgija Chiellinija.

Zubizarretta je rekao kako je ta suspenzija bila povoljna za Barcelonu, jer su drugi klubovi oklijevali s ponudama za napadača. “Tijekom pregovora pojavio se i incident s Chiellinijem. On je izazvao sumnju kod drugih klubova koji su ga željeli dovesti. Propitkivali su njegov katakter. Mislim da je to bilo savršeno vrijeme da ga dovedemo”, kaže.

Dodaje kako mu se svidjelo sve u vezi Urugvajca – “Nije statičan, zna igrati i izvan i unutar šesnaesterca. S njim smo dobili profil igrača kojeg nismo imali”, poručuje.

Komentiraj