Zuber podigao kaznenu prijavu protiv druge Hrabro dijete

Nacional

Redatelj Robert Zuber u četvrtak je podnio kaznenu prijavu protiv Udruge Hrabro dijete, odnosno Jasminke Žužić, bivše predsjednice udruge i sadašnje upraviteljice Zaklade Hrabro dijete, i Harisa Kapetanovića, sadašnjeg šefa udruge, javlja portal Index.

Kaznenu prijavu, odlučio je podnijeti kao građanin, koji je temeljem istraživanja došao u posjed dokaza koji ukazuju na postojanje opravdane sumnje da su čelnici udruge Hrabro dijete novac trošili na netransparentan način. Zuber navodi kako je udruga novac prikupljen za liječenje Nore Šitum trošila na svoje plaće, božićnice, naknade za odvojen život…

“Nalaz sudske vještakinje koju smo angažirali da izvidi kako se novac trošio, ukazuje na opravdanu sumnju da se novac trošio na njihove potrebe te da su samo jedan dio novca potrošili za liječenje jedne splitske djevojčice. S tim da Kapetanović izbjegava izreći u javnosti na koji način su uplatili novac za liječenje te djevojčice te da joj ne bi ni uplatili da nije bilo silnih napora roditelja Nore Šitum koji su molili udrugu da djevojčici plati liječenje, novcem koji je prikupljen za Noru”, rekao je Zuber za Index.

Dodao je da je prijavu podnio kaograđanin Hrvatske, ‘koji je bio u prilici oći do dokaznog materijala koji ukazuje na opravdanu sumnju da se novcem upravljalo netransparentno te da je sudsko vještačenje, koje predaje DORH-u, pokazalo na moguću još goru situaciju od one koja je prikazana u filmu “Život od milijun dolara”‘.

 

Komentiraj