Zubčić nakon prve vožnje: “Uvijek nekakve gluposti radim, pa je to normalno”

U cilj prve vožnje sljemenskog slaloma hrvatski skijaš Filip Zubčić u srijedu je ušao kao osmi sa sekundom zaostatka za vodećim Francuzom Clementom Noëlom. Na kraju vožnje Zubčić je bio deseti.

“Rekao bih jako dobar prvi lauf. Skijao sam odlično. Nisam imao takav osjećaj, jer je staza bila jako grbava”, rekao je za kamere HRT-a Zubčić. U donjem dijelu staze, kaže, imao je dosta slab osjećaj. “Mislio sam da nisam uopće brz, onda sam pustio dolje manijakalno, no ja uvijek nekakve gluposti radim, pa je to normalno”, dodao je.

Što očekuje od druge vožnje=: “Mislim da će se staza održati odlično za drugi lauf i da neće biti problema”, rekao je.

Prvu vožnju Filipa Zubčića prokomentirao je i Elias Kolega. “Filip je imao odličnu poziciju na skijama, cijelu stazu je imao pod kontrolom. Cijelu stazu je odvozio s tolikom željom i motiviranošću, ne može mu se riječ prigovoriti. Pred kraj staze je bila šok sekunda, iskočio sam iz stolca od uzbuđenja, bilo bi šteta da ne završi stazu. Žao mi je da je napravio pogrešku, mislim da bi ovo bilo drugo mjesto bez te pogreške. No u drugoj vožnji svi ostali se mogu pribojavati Filipa”, rekao je.

Drugu vožnju sljemenskog slaloma izborio je i Istok Rodeš. “adovoljan sam jer sam ušao u 30 nakon dugo vremena i osjećam olakšanje. Bila je napuknuta staza, ali moglo se ako sam ja uspio sa startnim brojem 33 ući u drugu vožnju. Jedino što je staza duga. Borio sam se i ostavio sve što imam na stazi. Treba mi je jedna dobra druga vožnja da uđem u cilj prvi, a nakon toga idem korak po korak”, rekao je.

Komentiraj