ZUBČIĆ: “Kad pobijediš treba ostati na vrhu, tako se postaje šampion”

Hrvatski skijaš Filip Zubčić danas je osvojio drugo mjesto u veleslalomu u Hinterstoderu, čime je nastavio niz izvrsnih rezultata ove sezone. Dvije utrke prije kraja ima ozbiljne izglede za Mali kristalni globus u veleslalomu.

“Još jedan veliki rezultat nakon one pobjede u Japanu. Danas je bila jedna od težih utrka, uvjeti su bili dosta teški, bilo je grbavo od vrha do dna, trebalo se boriti kao životinja, ali nisam posustao ni sekunde. Prvi lauf je bio stvarno dobar, nisam baš bio zadovoljan s onom strminom, odabrao sam malo lošiju taktiku, previše sam direktno išao, previše sam “driftao”, ali sam zato dobro potegnuo po ravnici, mislim da sam bio najbrži tamo”, rekao je Zubčić za HRT nakon utrke.

Dodao je da u drugoj voćnju nije osjećao nikakav pritisak. “Kao da sam si nakon one pobjede rekao “tu sam sad, borim se za vrh” i znao sam da se moram baciti koliko mogu. Skijao sam više okolo po onoj strmini, što je bila dobra taktika jer je stvarno bilo jako grbavo. Donji dio je bio dosta ravan, kao neki super-G, tako da se se stvarno dobro snašao, inače nisam briljirao na takvim dijelovima staza, ali sad sam super odskijao”, otkrio je.

“Uvijek sam mislio da kad pobijediš treba nastaviti pobjeđivati, biti na vrhu. Tako se postaje šampion”, poručio je Zubčić, koji kaže da je sigurno bliže Malom globusu jer je Žan Kranjec dans ostvario loš rezultat “Idemo borbeno iz utrke u utrku i vidjet ćemo što će biti do kraja sezone. Ja znam da ću jednog dana osvojiti globus jer zato se i bavim skijanjem, ali sad se ne opterećujem time”, zaključio je Zubčić.

Komentiraj