Zrinka Cvitešić proglašena ambasadoricom Mediteranskog dana obale 2018

PAP/RAC

Na središnjoj proslavi obilježavanja Mediteranskog dana obale i četrdesetog rođendana Centra za upravljanje obalom (PAP/RAC), održanoj u Galeriji umjetnina u Splitu, glumica Zrinka Cvitešić proglašena je počasnom ambasadoricom Mediteranskog dana obale 2018.

Plaketu ambasadorice, u nazočnosti brojnih sudionika međunarodnog skupa o novim razvojnim izazovima na Mediteranu, dodijelila joj je Željka Škaričić, ravnateljica ureda PAP/RAC u Splitu koji ove godine obilježava i četrdesetu obljetnicu djelovanja. Gospođa Željka Škaričić je naglasila kako je Cvitešić “ne samo iznimna i nagrađivana glumica, već i ponosna vlasnica maslinika na Braču”, koja se 2016. i 2017. godine okitila brončanom i srebrnom medaljom za maslinovo ulje izvrsne kvalitete.

“Kad sam prvi put došla na Brač, mještani su me pitali znam li koja je razlika između vinograda i maslinika. Kad sam odgovorila da ne znam, pojasnili su mi kako je vinograd kao žena: iziskuje puno brige, a ako se ne trudiš – ode ća. Maslinik je kao majka: ne moraš se puno truditi ni dolaziti često, ali te ona ipak čeka. Tako bismo se trebali ponašati i prema Mediteranu: što manje uplitati svoje želje i apetite te ne prisvajati ono što nije naše“, rekla je Zrinka Cvitešić.

Baš kao i sve one prethodne, glumačke nagrade, među kojima je i jedno od najznačajnijih britanskih priznanja – nagrada Olivier, Zrinka Cvitešić bez sumnje će ponosno ponijeti i najnoviju titulu – počasne ambasadorice obala Mediterana.

Komentiraj