Zrakoplov u kojemu je bila brazilska nogometna momčad Chapecoensea srušio se u ponedjeljak navečer blizu kolumbijskog grada Madellina, priopćila je uprava zračne luke.

Zrakoplov koji je iz Bolivije poletio sa 72 putnika i devet članova posade, srušio se u Cerro Gordu, u okrugu La Union.

Kolumbijske vlasti izvijestile su da ima “puno preživjelih”. Prvi preživjeli doveden u bolnicu je brazilski nogometaš Alan Ruschel, koji ima višestruke prijelome i ozljede glave, piše Index. Neslužbeni izvještaji govore da je među preživjelima i 31-godišnji golman brazilskog kluba, Danilo. Treći preživjeli nogometaš je Jackson Follman. Dvojica su primljeni u bolnici u Rionegru, a jedan u La Ceji.

El Espanol prenosi kako je spašena i jedna stjuardesa, koja se nalazi u stabilnom stanju.

Puni popis putnika na tragičnom letu objavila je na svojoj stranici na Facebooku Kolumbijska agencija za civilno zrakoplostvo.

Gradonačelnik grada La Ceje izjavio je kako je u nesreći poginulo između 25 i 27 osoba. AFP piše kako je iz aviona izvučeno 25 tijela.

Spasioci su morali obustaviti akciju izvlačenja stradalih i preživjelih, zbog iznimno teških vremenskih uvjeta, javljaju lokalni mediji. General Jose Acevedo Ossa kazao je kako je akcija izvlačenja obustavljena i zato što na mjestu pada zrakoplova više nema preživjelih, piše Dnevnik.hr. Po njegovim informacijama, smrtno je stradalo 75 ljudi, a šestero ih je preživjelo. Među preživjelima je i Rafael Henzel, brazilski novinar.

Regionalni šef policije Jose Gerardo Acevedo dao je konačne brojke o žrtvama. “Izvukli smo šest preživjelih iz aviona, ali jedna od tih osoba preminula je u bolnici. Ostali putnici i članovi posade umrli su prilikom pada. Ukupno je 76 mrtvih i pet preživjelih.”

 

 

Brazilian Chapecoense
Brazilian Chapecoense

 

 

Komentiraj