Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović uputila je u srijedu sućut ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu u povodu zrakoplovne nesreće kod Sočija u kojoj je u nedjelju poginulo 92 ljudi.

“Duboko me potresla vijest o tragičnoj zrakoplovnoj nesreći koja se dogodila u blizini Sočija i u kojoj je izgubljen veliki broj ljudskih života među kojima su članovi znamenitog službenog vojnog zbora i plesne skupine Alexandrov. Primite, u ime državljana Republike Hrvatske i u moje osobno ime, izraze duboke i iskrene sućuti”, rekla je Grabar-Kitasrović.

“U ovim teškim trenutcima nacionalne žalosti, prenesite izraze naše sućuti i solidarnosti obiteljima stradalih, kao i svim građanima vaše države“, stoji u poruci.

Ruski vojni zrakoplov srušio se u nedjelju u Crnom moru kod Sočija, pri čemu je poginulo svih 92 putnika i članova posade.

Među putnicima je bilo devet novinara te zbor i članovi plesne skupine ruske vojske koji su trebali u povodu Nove godine nastupati za ruske vojnike u Siriji.

Srušeni Tupoljev proizveden je 1983. godine. Dijelovi zrakoplova pronađeni su u Crnom moru na dubini od 50 metara, na oko 1,5 kilometara od ruske obale.

Istražitelji su rekli da su pilotova greška ili tehnički kvar najvjerojatniji uzroci pada zrakoplova.

Komentiraj