Zrakoplov Emiratesa zapalio se tijekom prisilnog slijetanja u zračnu luku Dubai

Dan Kitwood/Getty Images

Iz zrakoplova Fly Emiratesa koji je u srijedu prisilno sletio u Međunarodnu zračnu luku u Dubaiju i pritom se zapalio evakuirano je svih 275 putnika i članova posade, izvijestile su vlasti.

Zračni prijevoznik izvijestio je da su svi putnici i posada na sigurnom i prema prvim informacijama vlasti nitko nije ozlijeđen.

Na video snimkama vidi se vatra koja je, nakon prisilnog slijetanja zahvatila prednji dio trupa zrakoplova, a na fotografijama objavljenim na društvenim mrežama prikazan je zrakoplov kako leži na trupu na pisti, a iz prednjeg dijela letjelice izlazi gust crni dim.

Radi se o zrakoplovu Boeing 777-360 na letu iz Thiruvananthapurama u Indiji, objavio je na Twitteru internetski servis za praćenje letova Flightradar24.

Svi letovi iz Dubai internationala, najfrekventnije zračne luke za međunarodne letove, kao i slijetanja u tu zračnu luku privremeno su odgođena, izvijestile su vlasti.

U priopćenju Boeinga stoji da je situacija u Dubaiju pod nazdorom te da tvrtka surađuje s Emiratima na dodatnim informacijama.

Komentiraj