FaH

ZRAČNI NAPAD: Koalicija pod vodstvom Saudijske Arabije ubila 8 žena i dijete

Borbeni zrakoplovi koalicije pod vodstvom Saudijske Arabije pogodili su kuću sjeverno od jemenskoga glavnog grada i ubili osam žena i jedno dijete, a deset osoba je ranjeno.

U zračnom napadu pogođena je kuća lokalnog plemenskog vođe u okrugu Arhab sjeverno od Sane u srijedu navečer kada se u njoj okupila ožalošćena rodbina i prijatelji radi izražavanja sućuti nakon smrti jedne žene, rekli su svjedoci.

Glasnogovornik koalicije pod saudijskim vodstvom koja se bori u Jemenu nije bio dostupan za komentar, navodi Reuters.

Savez uglavnom zaljevskih arapskih zemalja bio je meta kritika nakon zračnog napada 8. listopada na pogrebnu povorku u Sani u kojemu su ubili 140 ljudi, prema podacima UN-a,  a koalicija je priznala pogrešku.

Od početka intervencije arapske koalicije koja želi zaustaviti pobunu šijitskih Hutija, više od 7.400 osoba je ubijeno i više od 40.000 ozlijeđeno, a u zemlji je teška humanitarna kriza.

Human Rights Watch (HRW) u četvrtak je objavila da su dva učenika i učitelj ubijeni 10. veljače u zračnom napadu arapske koalicije u okrugu Nihm blizu Sane.

Ta organizacija za zaštitu ljudskih prava ponovno je pozvala i koaliciju i pobunjenike “da bolje zaštite djecu u sukobima”.

Komentiraj