Protupožarne zračne snage Oružanih snaga RH iz sastava 93. zrakoplovne baze iz Vojarne “Pukovnik Mirko Vukušić” iz Zemunika u utorak od ranog jutra gase požare na području Dugave-Srinjine-Žrnovnica-Perun kod Splita.

Osim tog područja, dio zračnih snaga preusmjeravan je i na požarište Dugobabe kod Klisa, tako da je najveća koncentracija zračnih snaga na širem području Splita, gdje četiri kanadera gase na najkritičnijim točkama na kojima se ponovno razbuktava vatra.
Požar u Ceranjima kod Benkovca još je aktivan i ondje su aktivna dva airtractora, a na novo požarište u Lišanima Ostrovičkim upućena su još dva.

Od početka ovogodišnje protupožarne sezone zračne snage 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO-a sudjelovale su u gašenju 100 požara (37 u Šibensko-kninskoj, 30 u Splitsko-dalmatinskoj, 26 u Zadarskoj, pet u Dubrovačko-neretvanskoj te po jedan u Ličko-senjskoj županiji i Istarskoj županiji).

Zračne snage dosad su tijekom protupožarne sezone ostvarile oko 750 sati naleta, pri čemu su izbacile oko 26.000 tona vode te prevezle 193 vatrogasca i vojnika i 12 tona vatrogasne opreme i vode, priopćila je Samostalna služba za odnose s javnošću i izdavaštvo MORH-a.

Komentiraj