Zračna luka Rijeka do kraja godine očekuje oko 170.000 putnika

FaH/ Miljenko KLEPAC

Zračna luka Rijeka na otoku Krku ostvarila je u prvih šest mjeseci ove godine promet od oko 40.000 putnika, što je oko 5 posto više nego u istom razdoblju lani, a do kraja godine očekuje se povećanje prometa do 15 posto i ukupno 170 tisuća putnika, izvijestili su iz te tvrtke.

Po riječima direktora Tomislava Palalića, broj avionskih operacija na riječkom aerodromu u prvoj polovici godine povećan je za oko 105 posto u odnosu na isto razdoblje lani. Dodao je da je riječki aerodrom po prometu tereta ove godine na drugom mjestu među hrvatskim zračnim lukama, iza Zagreba, jer je u šest mjeseci prevezeno ukupno oko 350 tona tereta.

Prema podacima Državnog zavoda za statistiku, u  devet hrvatskih zračnih luka u prvih pet mjeseci ukupno je zabilježen 2,1 milijun putnika ili 15,1 posto više nego u istom lanjskom razdoblju.

Porast broja putnika na svim zračnim lukama godine povezan je i s povećanjem broja operacija zrakoplova, kojih je ukupno bilo 32 tisuće ili 4,5 posto više nego lani. Od toga je samo u svibnju ukupno bilo 11,4 tisuće operacija, što je porast od 7 posto u odnosu na isti lanjski mjesec.

Komentiraj