Screenshot/YouTube

Zračna luka Franjo Tuđman dva mjeseca neće raditi noću

Zračna luka Franjo Tuđman od sutra, 4. travnja, pa najmanje sljedeća dva mjeseca bit će zatvorena noću zbog radova na uzletno-sletnoj stazi, piše Večernji list.

Dok traju radovi, zrakoplovi na Tuđmanu neće moći slijetati od 22.35 do 6.35 sati, osim ponedjeljkom i petkom kad će se pista zatvarati od ponoći do 6.35 sati.

Dok na Zračnoj luci Franjo Tuđman traju radovi, Hrvatska neće imati nijednu zračnu luku koja je otvorena cijelu noć.

Naime, prema Naredbi o vremenu otvorenosti zračnih luka koju izdaje ministar mora, prometa i infrastrukture, samo ZL Franjo Tuđman mora biti otvorena 24 sata. Nakon prošlogodišnjeg slučaja kad zrakoplov Croatia Airlinesa na noćnom letu iz Zagreba nje mogao zbog bure sletjeti u Dubrovnik, a na Tuđmanu ga nisu mogli primiti zbog nedovoljnog broja ljudi pa je preusmjeren u Rim, ministar Oleg Butković obećao je da će od ovog ljeta i Zračna luka Split biti otvorena 24 sata.

Ministar dva puta godišnje donosi tu naredbu, za razdoblje od ožujka do listopada i od listopada do ožujka. Za ovogodišnji ljetni red letenja Butković naredbu još nije donio.

Za Večernji list iz Ministarstva su poručili kako će odluka biti donijeta ovih dana, a u njoj će vjerojatno stajati da će splitska zračna luka biti otvorena cijelu noć. No prije toga, kažu, trebaju se vidjeti financijski parametri takve odluke.

Komentiraj