ZOVKO: “U državi je stvoreno ozračje da su novinari krivi za sve”

Hrvatsko novinarsko društvo u petak je u priopćenju najoštrije osudilo napad na novinarku Slobodne Dalmacije Andreu Topić.

“U državi je stvoreno ozračje da su novinari krivi za sve, i ovaj napad je posljedica takvog razmišljanja”, rekao je jutros predsjednik HND-a Hrvoje Zovko.

“Kolegica Topić nalazila se na javnoj površini, ne krećući se po ničijem privatnom posjedu. – HND daje punu podršku našoj članici i kolegici Andrei Topić. Stojimo joj na raspolaganju za svaku vrstu pomoći koju joj možemo pružiti, a od nadležnih institucija očekujemo da u najhitnijem roku reagiraju na ovaj napad. Predsjedniče Vlade gospodine Plenkoviću, vidite li sada neke probleme s novinarima i medijima? Obzirom da ih mi vidimo već davno, a vi tvrdite da oni ne postoje. Sve ovo se događa u zemlji koja predsjeda Europskom unijom. Jedino ne znam je li to govori sve o toj zemlji, ili o Europskoj uniji”, zaključio je Zovko.

Kako je izvijestila policija, jučer oko 11 sati u Ivanbegovini četiri muškarca su verbalno napala žensku osobu, a nakon toga okružile osobno vozilo u koje je ušla kako bi se od njih sklonila. Dok se osoba nalazila u vozilu, pokušavajući krenuti vozilom s mjesta događaja, muškarci su joj zapriječili odlazak i tom prilikom oštetili vozilo.

Policijski službenici su po zaprimljenoj dojavi izišli na teren, uhitili četiri osobe u dobi od 42, 43, 66 i 68 godina. Nad njima je provedeno kriminalističko istraživanje, nakon čega će danas protiv njih biti podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu zbog sumnje da su počinili kazneno djelo protupravnog oduzimanja slobode i oštećenja tuđe stvari”, objavila je PU splitsko-dalmatinska.

Komentiraj