Sanjin Strukic/PIXSELL

ZORAN VAKULA Evo kakav nas tjedan očekuje

Popularni hrvatski meteorolog Zoran Vakula danas je ‘otkrio’ kakvo nas vijeme čeka u ovom tjednu. Početak tjedna će biti sunčan, pretežno vedar i topliji od vikenda, vruć već danas na Jadranu, a sutra gotovo diljem cijele Hrvatske.

Ipak, Vakula upozorava da već u srijedu stiže novo naoblačenje s mjestimičnom kišom i grmljavinom, ponegdje vjerojatno i olujnim nevremenom, možda i s tučom, najprije u zapadnim krajevima unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu, zatim i na istoku i jugu Hrvatske.

Očekuje nas ponovno poneko upozorenje na opasne vremenske pojave, česte jake bure, ponegdje s olujnim i orkanskim udarima. I temperatura će se sniziti, pogotovo u unutrašnjosti zemlje, pa će u većini središnje Hrvatske i u Gorskome kotaru već u srijedu poslijepodne biti hladnije i za oko 10 °C nego dan prije, piše Vakula za HRT.

U četvrtak nas čeka nestabilno, vjetrovito i relativno svježe brijeme. Od petka je vrlo velika vjerojatnost stabilizacije vremena i smirivanja vjetra, uz pretežno sunčano vrijeme, na Jadranu i vedro, te porast temperature, i zraka i mora, pa će sljedeći vikend, mnogima produljeni i blagdanski, po mnogo čemu biti povoljniji od prošloga.

Iako su u prosjeku dani nakon Velike Gospe sve manje topli, Vakula kaže kako je velika vjerojatnost da će se ove godine u drugoj polovici kolovoza nastaviti ljetni ugođaj, pa i s barem ponekim vrućim danom, koji možda “zasluži” i upozorenje za toplinski val koji može djelovati na zdravlje.

Komentiraj