Zoran Smolić, predsjednik HSS-a Šibensko-kninske županije potvrdio je za Šibenik.in kako je dobio pismenu odluku o suspenziji te da mu je službeno zabranjeno javno djelovanje kao člana i dužnosnika stranke. Smolić je uvjeren da će Krešo Beljak sutra započeti izborni proces u HSS-u. Najavio je kako će se Beljaku suprotstaviti kandidatom koji će imati veliku podršku članstva od Vukovara do Dubrovnika.

‘Iako mi je zabranjeno govoriti, ipak ću reći: HSS je osvojio manje preferencijalnih glasova nego na prošlim izborima što je podjednako neuspjeh predsjednika stranke kao i onih koje je suspendirao pa bi bilo pošteno da suspendira i sebe. Stranka je izgubila izbore i otišla u oporbu što je također neuspjeh predsjednika Kreše Beljaka, kao i činjenica da smo u svim izbornim jedinicama, osim njegove, imali slabiji preferencijalni rezultat nego na prošlim izborima. Njegov glavni tajnik dobio je 300 glasova, a saborski zastupnici duplo manje nego lani. Prošlepali su se kroz trgovačku misiju s SDP-om i glume pobjednike, umjesto da priznaju da su izborni gubitnici’, kazao je Smolić.

Kako piše Šibenik.in, suspendirani Smolić vjeruje da će Beljak sutra na Predsjedništvu HSS pokrenuti unutarstranački izborni proces u kojem neće moći sudjelovati njegovi konkurenti, niti njihovi delegati.

‘Nema isprike, Bože sačuvaj! Kome da se ispričam, onima koji su uništili stranku? Ništa od toga, nego idemo dalje. Imamo kandidata za predsjednika koji nije suspendiran i koji će sasvim sigurno ugroziti poziciju Kreše Beljaka kao predsjednika stranke. Neću vam otkriti njegovo ime, kako ga predsjednik ne bi suspendirao prije sutra, ali uvjeravam vas da je riječ o poznatoj osobi koja će se moći nositi s funkcijom predsjednika stranke, ali i sa samim Beljakom. Našeg kandidata prihvatit će članstvo od Vukovara do Dubrovnika i spremni smo za unutarstranačke izbore, iako na njima nećemo moći sudjelovati. Tog kandidata podržat će najmanje dvije županije iz kojih su saborski zastupnici HSS-a, cijela centralna Hrvatska, Slavonija i Dalmacija’, izjasnio se suspendirani predsjednik HSS-a Šibensko-kninske županije, Zoran Smolić.

Komentiraj