Bivši premijer i predsjednik SDP-a Zoran Milanović prokomentirao je u srijedu odluku Žalbenog vijeća Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju u Haagu, kojom su potvrđene presude bivšim civilnim i vojnim čelnicima bosansko-hercegovačkih Hrvata.

Ocijenio je kako očekuje da će “određene politike i političari, prije svega u BiH, tu odluku pokušati instrumentalizirati”.

“To nije, nažalost, u interesu naroda koje te stranke predstavljaju, niti je u interesu Hrvatske i BiH, ali to Hrvatsku ne treba previše brinuti”, izjavio je Milanović novinarima nakon predstavljanja programa Visoke škole međunarodnih odnosa i diplomacije Dag Hammarskjöld, čijim je predsjednikom Diplomatskog vijeća nedavno imenovan.

“Vidim da i dalje ostajemo u zatvorenom krugu u kojem se neki ljudi love za vlastiti rep. To će sada opet biti duhovna hrana za određene političke krugove u Sarajevu i bošnjačkoj politici”, kazao je Milanović.

“Zar nije dovoljna činjenica i priznanje da su Bošnjaci najveće žrtve tog rata u svakom pogledu. Ne vidim da je za to krivac bila Republika Hrvatska, uz neke pogreške koje je radila, ali nikakav udruženi zločinački pothvat – to je izmišljotina”, ustvrdio je Milanović.

Komentiraj