Zoran Milanović: “Naši pojedinačni glasovi kao i naša pojedinačna djela su moćni”

Predsjednik Zoran Milanović oglasio se na Facebooku povodom Dana planeta Zemlje. Milanović je uputio snažnu poruku o potrebi brige za naš planet suočen s globalnim klimatskim promjenama.

“Dan planete Zemlje, koji danas obilježavamo, neka bude još jedan globalni poziv svima nama – kolegama političarima, svjetskim čelnicima, inovatorima, poduzetnicima, građanima – da poduzmemo zajedničku akciju i pronađemo bolja rješenja za obnovu našeg planeta.

Klimatske promjene, onečišćenja i druge prijetnje prirodnim sustavima Zemlje mogu ugroziti živote milijuna ljudi i destabilizirati globalnu ekonomiju s nesagledivim socijalnim i društvenim posljedicama.

To nam je upozorenje da se ne smijemo pomiriti s greškama koje smo činili u prošlosti. Danas smo svjesni da možemo izgraditi bolje društvo i da je ulaganje u obnavljanje našeg jedinog doma naš zajednički imperativ.

Svatko od nas treba zdravu Zemlju kako bi održao vlastitu egzistenciju. Ne zaboravimo da polovica svjetskog gospodarstva uglavnom ovisi o prirodnim resursima. Zato ovo nije priča grupe entuzijasta već svakoga od nas – naši pojedinačni glasovi kao i naša pojedinačna djela su moćni”, napisao je Milanović.

Komentiraj