Zoran Maras uoči sastanka s Milanovićem: “Uvijek sam bio i za dom i za domovinu spreman”

Udruga Specijalne policije iz Domovinskog rata i Zbor udruga veterana gardijskih brigada u utorak će se sastati s s predsjednikom Zoranom Milanovićem na temu potraživanje ratne odštete od Republike Srbije, pitanja nestalih, problematike tužbi hrvatskih logoraša protiv Republike Srbije i rasprava o obilježavanju obljetnica iz Domovinskog rata.

Među četvoricom predstavnika branitelja koje će primiti predsjednik Milanović je i Zoran Maras, predsjednik Udruge Specijalne policije, zbog kojega je lani napustio svečanost obilježavanja obljetnice operacije Bljesak u Okučanima jer je u službenoj delegaciji vidio Marasa u majici HOS-a s pozdravom “Za dom spremni”.

“Pripadnici policije, gardijskih postrojbi i HOS-a zajedno su obranili Hrvatsku. Mi nećemo dozvoliti ustašizaciju Domovinskog rata, niti rehabilitaciju komunističkog antifašizma niti pojavu četništva. Svi koji hoće to raditi i nametati te teme, štete Hrvatskoj”, rekao je Zoran Maras za N1.

Marko Skejo je u Splitu u subotu, 10. travnja, na dan osnivanja NDH okupio pripadnike svoje postrojbe, gdje su uzvikivali Za dom spremni. Upitan je li prihvatljivo da uzvikuju ustaški poklič ‘Za dom spremni’ Maras kaže: “To je njihov dan, ne vidim zašto ne. Tada je osnovana ta postrojba. Što se tiče ZDS – uvijek sam bio domovini vjeran. Uvijek sam bio i za dom i za domovinu spreman i hrvatski narod”, rekao je Maras.

Što se tiče dolaska u Okučane, kazao je kako ne vidi zašto na obilježavanje akcije trebaju doći samo postrojbe koje su sudjelovale u akciji.

“Pitanje ratne štete i logoraša su važnije teme. Branitelji su za normalizaciju odnosa sa Srbijom, ali neke stvari iz novije povijesti moramo riješiti, ako ne bilateralno, onda na sudu. Mi imamo temelj za tužbu, a ako nema suda na kojem se može to riješiti, takav sud se može osnovati”, rekao je Zoran Maras uoči sastanka s Milanovićem.

Milanović prima braniteljske udruge, na Pantovčak dolazi i branitelj zbog kojeg je lani otišao iz Okučana

Komentiraj