HINA/ Daniel KASAP

Zoran Mamić: “Rijeka igra najbolji nogomet u Hrvatskoj, na Maksimiru su apsolutni favoriti”

Nakon što je Dinamo u petak saznao protivnika u playoffu Lige prvaka, trener ‘Modrih’ Zoran Mamić održao je konferenciju za novinare na kojoj je najavio subotnji prvenstveni ogled s Rijekom.

“Nemojte se ljutiti, ali vrlo malo ćemo pričati o play-offu Lige prvaka jer smo potpuno koncentrirani na Rijeku i derbi utakmicu koja nas čeka”, rekao je na početku Mamić naglasivši kako je Rijeka u sutrašnjoj utakmici apsolutni favorit.

“Igraju odličan nogomet, najbolji u Hrvatskoj, a mi nismo dobri i oni imaju ulogu favorita u Maksimiru”, kazao je.

Iako Rijeka igra vrlo ofenzivan nogomet i daje puno golova, puno golova s druge strane i prima. “Primili su dosta golova jer igraju dosta ofenzivno, napadaju s puno igrača u završnici, a samo nesreća im je poremetila planove. Po meni, trenutno igraju najbolji nogomet u zadnjih godinu – godinu i pol dana. Kažem, igramo derbi, protiv tako kvalitetne momčadi kao što je Rijeka i bilo bi suludo razmišljati o nečemu drugome”, poručuje Mamić.

 

  • Čini se kako se situacija oko Paula Machada smirila – vraća se u momčad i konkurira za utakmicu. Mamić je poručio kako ne očekuje negativnu reakciju publike nakon što se igrač ispričao svima zbog svog poteza.

 

Ipak, rezervirao je rečenicu-dvije i za suparnika u playoffu, alnamskog prvaka Skenderbeua- “Na uvjerljiv način su se plasirali i s dvije pobjede izbacili Moldavce koji su prije toga izbacili Ludogorec. Sigurno su vrlo neugodni i teški te imaju naš maksimalan respekt. Trenutno ne znamo previše, ali prvenstvo im još nije počelo pa ih nemamo previše priliku vidjeti na terenu jer tek za koji dan igraju Superkup. Jesam zadovoljan? To ćemo vidjeti nakon druge utakmice”, ističe Mamić.

Još je jednom ponovio kako Dinamu nije imperativ ući u Ligu prvaka, ali je želja. “Imamo protivnike koji također svaki dan naporno rade za isto o čemu i mi maštamo. Liga prvaka je naša želja i to se nije promijenilo”, zaključio je Mamić.

Utakmica protiv Rijeke igra se na Maksimiru u subotu od 21 sat.

Komentiraj