Zoran Mamić još se nije vratio u Hrvatsku: “Nije stigao riješiti sve obaveze”

Prošlog petka, 26. ožujka, Zoran Mamić otputovao je zrakoplovom iz Beča u Dubai u Ujedinjene Arapske Emirate. Najavio je da će tamo biti tjedan dana, no nekadašnji trener Dinama, koji je pravomoćno osuđen na četiri godine i osam mjeseci zatvora, još se uvijek nije vratio u Hrvatsku.

“Moj branjenik treba se iz Dubaija vratiti početkom idućeg tjedna jer nije stigao riješiti sve obaveze”, rekao je Mamićev odvjetnik Mijo Golub za Jutarnji list i dodao da će se njegov klijent u Hrvatsku vratiti početkom sljedećeg tjedna.

U Dubai je Zoran Mamić otišao nekoliko dana nakon što je u Bosni i Hercegovini posjetio, također pravomoćno osuđenog, brata Zdravka Mamića.

Vrhovni sud, podsjetimo, potvrdio je prošlog mjeseca nepravomoćnu osuđujuću presudu protiv Zdravka i Zorana Mamića te bivšeg direktora Dinama Damira Vrbanovića. Zdravko Mamić je tako i pravomoćno osuđen na šest i pol godina zatvora, a njegov brat Zoran na četiri godine i osam mjeseci zatvora.

“Presuda je bila nepravomoćna, ali otkako je postala pravomoćna, naglašavam da se i dalje ne osjećam krivim. Poštujem tu odluku i učinit ću sve što moram. Sad slijedi pravna borba i čekamo daljnje odluke. Kako odluče, tako će biti”, rekao je Mamić. U razgovoru za RTL kazao je i da će vidjeti postoji li mogućnost odgode, jer ima dijete od godinu dana. “U načelu sam spreman to što prije riješiti. Imat ću 50 godina, odradit ću tu kaznu i nakon toga želim normalno živjeti”, poručio je. U međuvremenu je dao ostavku na mjesto trenera Dinama.

 

Komentiraj