Zoran Mamić dobio poziv za odsluženje kazne

Bivši trener Dinama Zoran Mamić, pravomoćno osuđen na četiri godine i osam mjeseci zatvora, dobio je poziv da se javi sucu izvršenja radi odsluženje kazne. Kod suca izvršenja bi se trebao pojaviti 26. travnja, doznaje u ponedjeljak RTL.

Podsjetimo, Vrhovni sud potvrdio je prije nekoliko tjedana nepravomoćnu osuđujuću presudu protiv Zdravka i Zorana Mamića te bivšeg direktora Dinama Damira Vrbanovića. Zdravko Mamić je tako i pravomoćno osuđen na šest i pol godina zatvora, a njegov brat Zoran na četiri godine i osam mjeseci zatvora.

Nakon presude Mamić je podnio ostavku na mjesto trenera Dinama, a kasnije je za RTL kazao da će odslužiti kaznu na koju je osuđen. “Presuda je bila nepravomoćna, ali otkako je postala pravomoćna, naglašavam da se i dalje ne osjećam krivim. Poštujem tu odluku i učinit ću sve što moram. Sad slijedi pravna borba i čekamo daljnje odluke. Kako odluče, tako će biti”, rekao je Mamić. U razgovoru za RTL kazao je i da će vidjeti postoji li mogućnost odgode, jer ima dijete od godinu dana. “U načelu sam spreman to što prije riješiti. Imat ću 50 godina, odradit ću tu kaznu i nakon toga želim normalno živjeti”, dodao je.

Nedavno je putovao u BiH u posjet bratu Zdravku koji je ondje potražio utočište kako bi izbjegao odlazak u zatvor. Posjetio je i Dubai. Oba puta se spekuliralo kako je i Zoran pobjegao. No, vratio se u Hrvatsku.

Komentiraj