Zoran Barušić: “Imamo postupni porast hospitaliziranih Covid pozitivnih bolesnika”

Zamjenikom ravnateljice Klinike za infektivne bolesti Zoran Barušić u subotu je za Dnevnik HTV-a komentirao stanje s koronavirusom u toj klinici.

“Trenutno stanje je takvo da zadnjih tjedan dana imamo postupni porast hospitaliziranih Covid pozitivnih bolesnika. Trenutno ih je u klinici 49 i to nalaže kontinuirano traženje rješenja u smislu osposobljavanja dodatnih Covid smještajnih kapaciteta, tako da u ovom trenutku imamo i 38 non Covid bolesnika koji također zahtijevaju adekvatnu zdravstvenu skrb i činimo sve da pružimo adekvatnu zdravstvenu skrb i jednima i drugima”, objasnio je.

Barušić je rekao da klinička slika, kao i uvijek, varira od onih najblažih do težih koji zahtijevaju praktički sve mjere intenzivnoga liječenja s izuzetkom da trenutno u ovom času nemaju nijedno dijete pozitivno na Covid. Dodao je da su hospitalizirani mahom necijepljeno pacijenti, vrlo je mali broj cijepljenih pacijenata.

Iz Doma za starije osobe Trešnjevka u Klinici za infektivne bolesti trenutno je njih četvero. “Oni su takvog zdravstvenog stanja koji je sukladan i njihovoj starijoj životnoj dobi. Zasad su stabilno i osim potrebe za kisikom i ostalim simptomatskim mjerama, u ovom trenutku nema potrebe za nekim intenzivnijim mjerama liječenja”, istaknuo je.

 

Komentiraj