Zoran Bahtijarević: “Kao liječnik i čovjek cijepljenju dajem prednost ispred sportskog rezultata”

Glavni liječnik hrvatske nogometne reprezentacije, a od nedavno i glavni medicinski časnik UEFA-e, Zoran Bahtijarević u utorak je za N1 komentirao cijepljenje sportaša na velikim sportskim priredbama.

Bahtijarević je rekao da je UEFA davno dala izjavu da podržava cijepljenje sportaša. “Ja osobno kao čovjek i liječnik apsolutno podržavam cijepljenje i bez obzira na pokrete koji se pojavljuju, mislim da je cijepljenje jedini način za izlazak iz krize”, rekao je.

Dodao je da je za sportaša važan kontinuitet jer cjepiva imaju različite nuspojave i zato treba tempirati trenutak za cijepljenje. “Drugo je bilo etičko pitanje. Moramo voditi računa da su sportaši mladi i zdravi ljudi i kao takvi najniži na ljestvici prioriteta u mnogim zemljama. U tom smislu tek je nedavno otvorena mogućnost cijepljenja zdravih ljudi, mlađih od 30 godina. Sad kad to postaje moguće, sad apsolutno preporučujem cijepljenje”, poručio je.

Na kraju je Bahtijarević podsjetio i da u vrlo rijetkim slučajevima nuspojave mogu potrajati i to se može odraziti na sportske rezultate. “Ali, kao liječnik i čovjek cijepljenju dajem prednost visoko ispred sportskog rezultata”, zaključio je.

Komentiraj