Zoo Zagreb: U petak prijepodnevni doček Nove godine uz komodskog varana

Press/Zoo Zagreb

Zoološki vrt grada Zagreba u petak, 31. prosinca, u sklopu programa Polarnog adventa organizira prijepodnevni doček Nove godine.

Program počinje u 11 sati u paviljonu Duh monsunskih šuma. Tamo će posebnom proteinskom tortom biti počašćen komodski varan, koji je nedavno proslavio deveti rođendan.

Varan je u Zagreb stigao prije pet godina s farme krokodila u Pierrelatteu u Francuskoj. Ova vrsta je poznata i kao najveća od svih guštera na svijetu. ‘Maksimirski zmaj’ je već sad dug 240 centimetara i težak 45 kilograma. Ima snažan rep i šezdesetak oštrih zuba, koje može nadomjestiti. Timaritelji su mu dali nadimak Freddie.

FOTO: Press/Zoo Zagreb

Komodski varan je još uvijek ugrožena životinjska vrsta. U prirodi komodski varan nastanjuje otok Flores te otoke u sastavu Nacionalnog parka Komodo koji spadaju u Malo sundsko otočje.

Nadahnuti pričom o veličanstvenom maksimirskom zmaju, pola sata kasnije na Zebrinom trgu će djelatnici i posjetitelji Vrta odbrojavanjem i glazbom ispratiti 2021. godinu i poželjeti dobrodošlicu Novoj.

Na Staru godinu Zoološki vrt je otvoren od 9 do 16 sati, a ulazak je moguć do 15 sati kad se zatvaraju blagajne.

Komentiraj