Zoo Zagreb: Ovaj vikend se na Zebrinom trgu predstavljaju NP Risnjak i Gorski kotar

Robert Anic/PIXSELL

Nacionalni park Risnjak i turistička ponuda Gorskog kotara bit će tijekom vikenda predstavljeni u zagrebačkom Zoološkom vrtu, a posjetitelji će moći doznati sve o ljepoti prirode i bogatstvu biljnog i životinjskog svijeta tog područja u kojem obitavaju ris, vuk i smeđi medvjed.

Djelatnici Nacionalnog parka Risnjak i Turističke zajednice Gorski kotar pozivaju Zagrepčane da u subotu i nedjelju, 11. i 12. rujna, posjete Zebrin trg u Zoološkom vrtu. Tamo će ih upoznavati s krajem iz kojeg dolaze. Posjetitelji će moći razgledati izložbu fotografija Risnjaka te doznati sve o ljepoti prirode te bogatstvu biljnog i životinjskog svijeta nacionalnog parka u kojem izvire Kupa i s čijeg vrha pogled puca na Primorje, Sloveniju te Lokvarsko jezero i okolno gorje, priopćio je zagrebački ZOO.

Vedran Slijepčević, veterinar i predavač na Veleučilištu u Karlovcu, održat će predavanje o risu, tajanstvenoj životinji po kojoj je Risnjak dobio ime. Gorski kotar jedno je od rijetkih područja na našem kontinentu gdje obitavaju sve tri velike europske zvijeri – euroazijski ris, sivi vuk i smeđi medvjed. Mali teatar i Kotar teatar izvest će predstavu “Palac sim, palac tam!”.

Detaljan program nalazi se na internetskim stranicama zagrebačkog Zoološkog vrta.

Komentiraj