Međunarodni dan crvenih pandi bit će obilježen u subotu, 10. studenoga, u zagrebačkom Zoološkom vrtu, gdje će se tada objaviti ime petomjesečnog mladunčeta.

Zoološki vrt priopćio je da će program trajati od 11 do 15 sati, a posebno uzbudljivo bit će u 12 sati kada će ispred nastambe crvenih pandi Mia Dimšić objaviti ime petomjesečnog mladunčeta. Građani su putem društvenih mreža dali tristotinjak prijedloga, ocjenjivački sud suzio je izbor, a mlada osječka pjevačica izabrala je ono za koje vjeruje da crvenodlakom mališanu najbolje pristaje.

U ZOO-u kažu da je riječ o prvom potomku zagrebačko-dortmundskog para, šestogodišnjeg Popija i četverogodišnje Eme, koji su se pokazali kao odlični roditelji.

Subotnji će program posjetitelje Zoološkog vrta upoznati s tom vrstom i razlozima njezine ugroženosti u prirodi. U edukativnom kutku mališani će moći naučiti razlike između divovske i crvene pande, a na likovnoj će radionici izrađivati repove crvenih pandi.

Zašto bambus dominira jelovnikom crvenih pandi, te gdje ga osim u kuhinji koriste ljudi pričat će edukatori Zoološkog vrta, dok će u restoranu “Kod morskog lava” na meniju biti specijaliteti azijske kuhinje, priopćio je zagrebački ZOO.

Komentiraj

PREKOhina
Podijeli objavu
Prethodni članakEuropski sud odbio zahtjev BBB-a
Sljedeći članakKominterna – dijete Prvog svjetskog rata
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.