Znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci, Step Ri, nastavlja s provedbom projekta Women In Finance (WIF), koji je usmjeren na poboljšanje financijske pismenosti žena poduzetnica i onih koje to žele postati.

Projekt je organiziran uz podršku Veleposlanstva SAD-a u Zagrebu, a podržali su ga i gradovi Krk,  Delnice, Vrbovsko i Buzet te LAG Vinodol i Poduzetnički centar Vinodol.

Projekt će trajati do prosinca 2018. godine i u tom razdoblju Step Ri će organizirati besplatne radionice u rujnu u Vrbovskom, u listopadu u Buzetu i u studenome u Novom Vinodolskom. Od pokretanja projekta besplatne radionice održane su u svibnju i lipnju u Krku i Delnicama.  Teme radionica su: Kako pročitati financijske izvještaje, Osnovno financijsko upravljanje poduzetničkim aktivnostima,  Cijena – jedini izvor prihoda i  Pristup izvorima financiranja – Kako napisati uspješnu projektnu prijavu

Projekt će završiti WIF Meetupom, koji će se održati u Rijeci u prosincu, a na kojem će se predstaviti rezultati projekta, najbolje prakse iz SAD-a vezane za poticanje ženskog poduzetništva te će biti organizirana zasebna sesija namijenjena B2B sastancima.

Za sudjelovanje na radionicama u Vrbovskom zainteresirane poduzetnice mogu se prijaviti do 31. kolovoza, do 30. rujna primaju se prijave za radionice u Buzetu, a do 31. listopada za radionice u Novom Vinodolskom.

Komentiraj