Zmajlović: “Prijetnje Maričića prijavio sam policiji. U Zagrebačkoj županiji navikli su proći ispod radara, objava u Nacionalu ih je naljutila”

“Točno, prijavio sam policiji i DORH-u da mi je Goran Maričić prijetio”, rekao nam je u telefonskom razgovoru Mihael Zmajlović, SDP-ov kandidat za župana Zagrebačke županije.

Podsjetimo, Zmajlović je nedavno policiji i DORH-u prijavio Gorana Maričića, trenutnog ravnatelja Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Naftalan u Ivanić Gradu, jer mu je ovaj, kako kaže, prijetio preko bliske osobe, Nadice Žužak iz Jastrebarskog.

Naime, kao kandidat za župana Zagrebačke županije na skorašnjim lokalnim izborima Zmajlović je prozvao trenutnog župana Stjepana Kožića za netransparentno raspolaganje javnim novcem u projektu bolnice Naftalan u Ivanić Gradu.

Službeni naziv projekta je “Naftalan 2 s unutarnjim i vanjskim bazenima”, projekt vode Zagrebačka županija na čelu s Kožićem i ravnatelj bolnice Maričić, koji je ujedno i predsjednik Kožićeve stranke Stjepan Kožić nezavisna lista.

Upućeni izvori Nacionalu su dostavili dokumentaciju iz koje se može razaznati da postoje indicije da su Stjepan Kožić i Goran Maričić  – pogodovali investitorima.

Nakon članka u Nacionalu, Zmajlović je policiji i DORH-u prijavio da je primio prijetnju, koja ga je, kako je rekao policiji, iznimno uznemirila i izazvala nesigurnost i strah.

“Kadroviraju, rade što hoće, neka objasne raskorak u troškovima”

Sve nam je potvrdio u telefonskom razgovoru.

“U utorak je ravnatelj bolnice Goran Maričić nazvao meni blisku osobu Nadicu Žužak iz Jastrebarskog, vrijeđao ju je zbog članka u Nacionalu i rekao joj je da meni prenese poruku da idući put kad me sretne, mogu biti sretan, ako me samo zašamara, jer da će me zatući. Izvrijeđao ju je, kao da je ona kriva za ovu temu o kojoj je Nacional pisao, a to su sve javno dostupne informacije.

Mislim da je gospodina Maričića uhvatila neka nervoza. Oni su naučeni raditi ispod radara, godine prolaze i oni rade što hoće”, kaže Zmajlović.

Tu im, tvrdi Zmajlović, definitivno igra u prilog što mnogi, kako kaže, ne percipiraju Zagrebačku županiju kao zasebnu administrativnu cjelinu, nego je miješaju s Gradom Zagrebom.

“Oni su na taj način naučili biti pomalo van fokusa, rade što hoće, slobodno upravljaju mnogim ustanovama kojima je osnivač Zagrebačka županija, dakle, kadroviraju, loše vladaju novcem. I sad ih je ova objava vjerojatno naljutila. Nitko nije protiv projekta Naftalan 2, kojim će se pojačati infrastruktura specijalne bolnice za rehabilitaciju, međutim, to ne znači da nisu dužni obrazložiti raskorak u troškovima, kako je projekt skočio s 39 na 63 milijuna kuna i ostale poteškoće koje su se pojavile.

Ne znam je li očito uznemireni Maričić mislio ozbiljno kad je mojoj poznanici poručio da mi kaže kako će me zatući. Samo znam da to kod mene izaziva uznemirenost i nelagodu i da mi je dužnost to prijaviti, pa neka policija i DORH ispitaju slučaj”, potvrdio je u srijedu Zmajlović.

 

SDP-ov kandidat za župana Zagrebačke županije Zmajlović policiji prijavio da prima prijetnje jer ukazuje na korupciju

Komentiraj