Zmajlović izabran za predsjednika Županijske skupštine Zagrebačke županije

HINA /Zvonimir KUHTIĆ

Mihael Zmajlović (SDP) izabran je u utorak na konstituirajućoj sjednici za predsjednika Županijske skupštine Zagrebačke županije, a za njegove zamjenike izabrani su Ljubica Andrušec (Most), te iz redova skupštinske manjine Vladimir Bregović (HDZ).

U novom sazivu Županijske skupštine Zagrebačke županije od 51 vijećničkog mjesta najviše mandata, njih 21, dobila je koalicija SDP-HSS-HNS-Hrvatski laburisti.

Koalicija HDZ-HSU-HSLS ima 15 vijećnika, koalicija BM 365 – Stranka rada i solidarnosti-HSS Braće Radić dobila je osam mjesta, Most četiri, a Živi zid tri mjesta.

Zmajlović je zahvalio članovima Skupštine na ukazanom povjerenju naglasivši kako će nastojati sve odluke donositi na dobrobit stanovnika Zagrebačke županije.

“Izbor za predsjednika Županijske skupštine je čast, ali i obveza. Vjerujem da će sljedeće sjednice uvijek biti u demokratskom tonu, da će odluke koje donosimo biti na dobrobit svih. Želim da naš rad uvijek bude na dobrobit građana te se nadam da ćemo odlukama koje donosimo podizati kvalitetu života”, kazao je.

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić izrazio je nadu da će dobro surađivati s novoizabranim predsjednikom i potpredsjednicima. “Bilo je vrlo korektno u smislu podrške poziciji oko kandidata, jednako tako i opoziciji. To mi daje nadu da će Skupština u budućnosti funkcionirati dobro i da će prijedlozi koji budu dolazili od izvršnog tima za programe i projekte biti dobro prihvaćeni”, rekao je.

Kožić kaže kako su najviše dobili građani, jer u skupštini neće biti jednoumlja, pa će se zbog toga svi prijedlozi kvalitetnije pripremati. “Znam što mi je činiti, što smo činili i ranije činit ćemo i sada. Maksimalno ćemo kvalitetno raditi, prije svega na dobrobit svih građana županije”, istaknuo je.

Komentiraj