‘Zločin stoljeća’ – Na današnji dan pronađen je oteti sin Charlesa Lindbergha

Dana 12. svibnja 1932. godine pronađen je mrtav oteti sin Charlesa Lindbergha, Charles Augustus Lindbergh  Jr. Radilo se o djetetu starom samo oko 20 mjeseci, koje je oteto iz obiteljskog doma Lindberghovih 1. ožujka iste godine. Dječakov je leš pronađen u šumarku pokraj ceste, tek sedam kilometara od doma Lindberghovih. Leš je pronađen slučajno, kad je jedan vozač kamiona stao uz cestu da bi obavio nuždu.

Dječakovo tijelo bilo je već u poluraspadnutom stanju, a primijećeni su i ugrizi životinja, što znači da je tijelo ležalo u divljini tijekom dužeg vremena. Zaključeno je da je smrt djeteta izazvao udarac u glavu, koji se dogodio vjerojatno ubrzo nakon otmice, a leš je zatim više od dva mjeseca ležao u šumi.

Oko otmice Lindberghovog sina razvio se jedan od najpoznatijih pravnih slučajeva u povijesti SAD-a, koji s mediji pratili s golemom pažnjom (slučaj je nazvan i Zločinom stoljeća). Za otmicu je optužen Bruno Richard Hauptmann, koji je osuđen na smrt. Smaknut je na električnoj stolici 1936. godine, premda je do smrti tvrdio da je nevin.

Komentiraj