Patrik Macek/PIXSELL

ZLOČIN IZ MRŽNJE: Dvojica skinheadsa Gambijcu prijetili ubojstvom u središtu Zagreba

Zagrebačka policija uhitila je i predala pritvorskom nadzorniku dvojicu 18-godišnjaka koji su u utorak navečer prijetili ubojstvom 29-godišnjem Gambijcu i 35-godišnjem Zagrepčaninu koje su susreli na ulici u središtu grada.

Izgred koji policija tretira kao zločin iz mržnje dogodio se u utorak oko 22 sata u Draškovićevoj ulici. Dvojica huligana, za koje se sumnja da pripadaju skupini skinheadsi, svojim su žrtvama prišli na tramvajskom stajalištu i počeli im prijetiti ubojstvom. Pritom su i napali 35-godišnjaka koji je lakše ozlijeđen.

“Kada su se oštećeni trčeći udaljili do obližnjeg kazališta, jedan je 18-godišnji osumnjičenik uzeo kantu za smeće i razbio izlog trgovine na kućnom broju 82. Osumnjičeni su ubrzo pronađeni i uhićeni”, objavila je policija na svojoj internetskoj stranici.

Nakon kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku, a protiv njih je, zbog zločina iz mržnje i oštećenja tuđe stvari, podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, kažu u policiji.

Komentiraj