ZLATNA PIRUETA: Poveo svjetski juniorski prvak, Vrdoljak 17.

Igor Kralj/PIXSELL

Aktualni svjetski juniorski prvak, 18-godišnji Izraelac Daniel Samohin, vodeći je nakon kratkog programa klizača drugog dana 49. Zlatne piruete Zagreba.

Samohin je Ledenu oduševio programom klizanim na Delilah, Toma Jonesa, skočivši čak dva četverostruka skoka. U sutrašnje finale i slobodni program ulazi s 82,35 bodova, šest više od drugoplasiranog Kanađanina Keegana Messinga (76,39), dok je trenutačno na trećem mjestu Australac Brendan Kerry (76,36).
Najveće ime u Zagrebu, aktualna olimpijska bronca i dvostruki branitelj Piruete, Kazahstanac Denis Ten, zbog dosta grešaka je za sada na sedmom mjestu (73,35), no sve to može popraviti sutra.
Hrvatski klizač Nicholas Vrdoljak je s 55,83 boda na 17. mjestu.
“Moglo je biti puno bolje. Ali, kako sam prije tri tjedna osigurao normu i za Svjetsko i za Europsko prvenstvo, mogao sam si priuštiti da ovdje isprobamo neke stvari. I sutra ću morati riskirati i pokušati skočiti četverostruki skok. Muško klizanje otišlo je toliko naprijed da ti ni nekoliko četverostrukih skokova ne osiguravaju najveće medalje. Klizači su danas roboti, a ja se trudim maksimalno da bih i ja bio jedan od njih. Nadam se da ću sutra ipak biti sigurniji na ledu”, rekao je nakon nastupa Vrdoljak.
U Ledenoj dvorani je trenutačno na programu finale plesnih parova, a od 19 u borbu za medalje će klizačice kod kojih vodi velika povratnica, bivša svjetska i europska prvakinja, Talijanka Carolina Kostner.

Rezultati
Klizači – kratki program
1. Daniel Samohin (Izrael) 82,35
2. Keegan Messing (Kanada) 76,39
3. Brendan Kerry (Australija) 76,36
4. Aleksej Bičenko (Izrael) 76,18
5. Timothy Dolensky (SAD) 75,36

17. Nicholas Vrdoljak (Hrv) 55,83

Komentiraj