ZLATNA MEDALJA: Brigita Matić svjetska juniorska prvakinja!

Luka Stanzl/PIXSELL

Mlada hrvatska judašica Brigita Matić (19) osvojila je zlatnu medalju na svjetskom juniorskom prvenstvu u Abu Dhabiju u kategoriji do 78 kilograma.

Matić je tako europskom juniorskom srebru dodala i svjetsko zlato te potvrdila svoju klasu.

Mlađoj sestri judašice Barbare Matić nije smetao neugodan ždrijeb jer je u svojoj prvoj borbi svladala Japanku Sato (2-3 u opomenama), a zatim u četvrtfinalu uzvratila Nizozemki Groenwold. Naime, taj dvoboj je bio repriza finala Europskog juniorskog prvenstva otprije mjesec dana. Tada je Nizozemka slavila tehnikom gušenja i uzela europsko zlato, ali je Matić uspjela uzvratiti. Nakon što smo vidjeli dva wazarija (1-1), presudila je opomena Nizozemki. Polufinalna borba je donijela sraz Matić i Nijemice Hoelterhoff, a Brigita je ipponom osigurala plasman u finale, gdje ju je čekala Slovenka Apotekar. Bila je to repriza odlučujućeg dvoboja s Europskog juniorskog prvenstva gdje je u ekipnom natjecanju Slovenija pobijedila Hrvatsku zahvaljujući pobjedi Apotekar. Međutim, u Abu Dhabiju smo vidjeli drugačiji ishod. Tvrda borba, koja je odlučena jednim yukom Matić donijela je Hrvatskoj novu svjetsku juniorsku medalju.

Zanimljivo, njezina dvije godine starija sestra Barbara je bila svjetska juniorska prvakinja 2014. (Miami) u i 2013. (Ljubljani) u kategoriji do 70 kg.
U kategoriji preko 78 kilograma, Katarina Lucija Vuković poražena je od Korejke Mi Jin Han. U muškoj konkurenciji, Dominik Družeta (do 81 kilograma) je osvojio 7. mjesto na svijetu.

Komentiraj