Zlatku Mateši priznanje Ambasadora europske odbojke

Na sastanku Izvršnog odbora Europske odbojkaške konfederacije (CEV) u Veroni premijerno je uručeno priznanje Ambasador europske odbojke, a među prvom dvojicom zaslužnika priznanje je primio predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatko Mateša. S njim u društvu bio je i bugarski ministar sporta Krasen Kralev.

Uoči “večeri odbojke” u Veroni, s finalnim utakmicama europske Lige prvaka i Lige prvakinja, priznanje im je uručio predsjednik CEV-a Aleksandar Boričić, nedavni gost na svečanom otvaranju novih prostorija Hrvatskog odbojkaškog saveza.

Predsjednik HOO-a Zlatko Mateša kazao je da mu je iznimna čast dobiti naslov veleposlanika europske odbojke, što znači i obvezu za stalnim djelovanjem na unaprijeđivanju tog zdravog i vrlo atraktivnog sporta u Hrvatskoj.

Matešu je dodatno razveselio i podatak da je u sastavu novih europskih prvakinja – talijanske ekipe Carraro Imoco Conegliano, hrvatska reprezentativka Božana Butigan, a do trona ih je vodio aktualni izbornik hrvatskih odbojkašica Daniele Santarelli.

Komentiraj